Algemene vaarregels en tips van toepassing op de verhuur van al onze vaartuigen.

*  KIJK GOED OM JE HEEN, OOK ACHTEROM!  Bij ontmoeting met andere schepen: HOUD RECHTS AAN!  De regels voor alcoholgebruik zijn gelijk als in het verkeer op de weg.  EN LET OP! : ALLE ANDERE GEMOTORISEERDE BOTEN GAAN VOOR.

*  Als u weinig ervaring heeft raden wij het u aan NIET op het wilhelminakanaal te gaan. In de piushaven en toeloophaven is genoeg te beleven.

*  Als u wel het kanaal op gaat, adviseren we om bij ontmoeting met beroepsvaart en pleziervaart, VOLDOENDE AFSTAND TE HOUDEN,  ZOWEL VAN DE WAL ALS VAN HET SCHIP.  De schepen kunnen zuiging en golfslag veroorzaken.  LET OP EN KIJK REGELMATIG ACHTEROM.  Heeft u tegenliggers (beroepsvaart of pleziervaart) bij viaduct A58, WACHTEN VOOR VIADUCT.

*  Respecteer andere watergebruikers (vissers, zwemmers, andere boten)  geef hen de ruimte en veroorzaak geen overlast.  DE MAXIMALE SNELHEID IN DE PIUSHAVEN IS 5 KM PER UUR.

*  Het is mogelijk om onder de draaibrug door te varen als u uiterst rechts aanhoudt.

*  respecteer de natuur, houd afstand van dieren, ga niet in de bosjes daar kunnen namelijk nesten van watervogels zitten!

*  Geen afval in het water gooien, bij Aquafun4you is een afvalcontainer.

*  Vaartuigen in nette staat inleveren na gebruik. Kussens schoon en droog houden a.u.b.

* Aquafun4you is niet aansprakelijk voor verlies of beschadigingen van eigendommen van de deelnemers, u vaart op eigen risico.  Aquafun4you is uitsluitend aansprakelijk voor eventuele schade, voor zover deze direct is toe te rekenen aan Aquafun4you. Op de door Aquafun4you aangedane overeenkomsten en de uitvoering daarvan is het Nederlandse recht van toepassing.

GEBUIK VAN DE MOTORBOOT :

* Betreden op eigen risico.

* In de piushaven is de maximale snelheid 5 km per uur.

* Bij man over boord!… MOTOR UITZETTEN ! Of zo ver mogelijk uit de buurt blijven. LET OP!  De schroef van de motor kan ernstige letsels opleveren.

* Nooit bij een draaiende motor naar de schroef grijpen. (eerst de motor uitzetten)

* Voorkom schade aan de schroef!  En blijf bij de kades / oevers weg, het water is daar vaak ondiep.

* schade wordt van de borg afgehouden! (kosten voor een nieuwe schroef €100,-)

Link: botenverhuur Tilburg

Link: het Uitstapje.nl

Link: Piushaven.